Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, το 2ο Δημοτικό  σχολείο   Τρικάλων αφιέρωσε μέρος της ημέρας για να γιορτάσει τον αθλητισμό.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,  οι μαθητές/τριες  του σχολείου μας  παροτρύνθηκαν να ξεκινήσουν μια ζωή γεμάτη υγεία, με την προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών. Κεντρικό σύνθημα της ημέρας:  «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε Δημιουργικά».

Έτσι λοιπόν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών,  αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, ανά τμήμα και τάξη,  και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό,  αφιέρωσαν δυο  από τις  ώρες του σχολικού προγράμματος στο περπάτημα στις όχθες του Ληθαίου  ποταμού, μιας και τα οφέλη που αποκομίζει το σώμα, ο οργανισμός και το πνεύμα  από το περπάτημα είναι ουσιαστικά και πολυάριθμα.

Η όλη προσπάθεια στόχευε στην προώθηση της ψυχαγωγίας μέσω της φυσικής δραστηριότητας και στην ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα φροντίσουν ο αθλητισμός να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Την όλη εκδήλωση συντόνισαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Λιάκου Ευαγγελία και οι  καθηγήτριες  Φυσικής Αγωγής  Μαρία Γκίκα &  Διαμάντα  Λεοντσίνη.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Όλες οι εικόνες”]

Σχετικές δημοσιεύσεις